Barion Pixel

Miért fontos az RFID védelem a bankkártyáink számára?

Miért Fontos Az RFID Védelem A Bankkártyáink Számára?

Oszd meg másokkal ezt a cikket!

Napjainkban az emberek a pénzüket már nem a párna alatt tárolják, vagy a szekrény mélyén a nadrágok alatt jól elrejtve, hanem elektronikus formában egy bankban teszik ezt meg. Habár itt is szigorú védelem alatt áll a virtuális pénzed, amióta a paypass megjelent a bankkártyákon, azóta szinte bárki ellophatja a bankkártyád adatait ha elsétál melletted. 

Gondolj csak bele, már hányszor mentek el melletted, kisebb nagyobb bőröndökkel, laptop táskákkal, melynek a mélyén simán meglapulhatott egy ilyen leolvasó berendezés, mellyel könnyedén megszerezhették a kártyád adatait. Mivel Magyarországon az új személyi igazolványok is chip-el rendelkeznek, valójában azokról is tudnak adatokat lopni rólad.

Hogy hogyan előzheted meg az adatlopást? Olvass tovább cikkünkben és megtudhatod!

Előbb tegyük tisztába: mi az az RFID védelem?

Az RFID rádiófrekvenciás azonosítást jelent, mely tulajdonképpen egy fizikai kis alkatrész, például egy chip a bankkártyádon, mellyel automatikusan tudjuk azonosítani magunkat egy bankterminálnál a paypasshoz érintve azt. 

Na de ilyen chipekkel rendelkezik a már említett magyar személyi igazolvány is, de céges belépőkártyák, útleveleken is használják ezt a technológiát. 

Felgyorsult világunkban kinek van arra ideje, hogy belépő kódokat pötyögjünk be? Hát nem sokunknak!

Hogyan lophatják el a pénzem a bankkártyámról?

Nagyon egyszerűen sajnos! 

Mivel említettem, hogy rádiófrekvenciával működik a paypass a bankkártyán, itt egy kiskapu nyílik. Hiszen nem feltétele az adatátvitelnek, hogy fizikailag oda érintsük például egy POS terminálhoz ha egy boltban fizetünk. Szinte elég, ha mögéd áll valaki és egy olvasó berendezéssel, egyszerűen leolvashatja a kártyád adatait ruhán, táskán keresztül is akár. Mivel a mobilokon van már NFC fizetési lehetőség, így könnyedén le tudják azzal is szívni a bankkártyádon lévő összegeket.

Az RFID védelem erre a megoldás?

Igen! Egy olyan bankkártya tartó erre a legjobb  megoldás, amiben a rádiófrekvenciát blokkoló réteg van elhelyezve, beépítve. Tökéletesen jól működik ez a megoldás, én ki is próbáltam egy parkoló automatán, így tökéletesen alá tudom támasztani, a bankkártya tartóink hitelességét.

proteus2 gif
proteus1

Miért vásárold meg pont tőlünk?

Kérheted házhozszállítással, vagy Foxpost csomagatomatába is!

Fizethetsz utánvéttel vagy online bankkártyával, de még a futárnál kártyával is!

3 napon belül kiszállítjuk neked!

További cikkeink

10% AZONNALI KEDVEZMÉNY!

Használd a BT10 kuponkódot a kosár vagy a pénztár oldalon és azonnali 10% kedvezményben részesülsz a termék árából!

Kuponkódod: BT10